Cabinet avocat Marius Pântea -
zzz
descriere site
Drept Penal

DREPT PENAL

 

        Suspect este acea persoan─â în leg─âtur─â cu care exist─â b─ânuieli bazate pe probe c─â ar fi s─âvâr┼čit o fapt─â de natur─â penal─â. Inculpatul este persoana împotriva c─âreia s-a pus în mi┼čcare ac┼úiunea penal─â de c─âtre procuror.

        Pân─â la sfâr┼čitul procesului penal persoana învinuit─â este considerat─â nevinovat─â, pân─â la pronun┼úarea unei hot─ârâri definitive, iar urm─ârirea penal─â, ca etap─â a procesului penal, începe mai întâi împotriva unei fapte, iar mai apoi împotriva unei persoane despre care exist─â probe c─â ar fi s─âvâr┼čit fapta.

        Persoana v─ât─âmat─â este acea persoan─â care a suferit o v─ât─âmare ca urmare a unei fapte de natur─â penal─â. Dac─â persoana v─ât─âmat─â exercit─â ac┼úiunea civil─â în cadrul procesului penal în vederea ob┼úinerii de daune pentru prejudiciile suferite, ea se va numi „parte civil─â”.

        Persoana chemat─â s─â repare prejudiciul poate fi diferit─â de f─âptuitor, ca parte responsabil─â civilmente (de exemplu, p─ârintele pentru copilul minor, un asigur─âtor pentru asiguratul s─âu, ca r─âspundere civil─â auto sau malpraxis)

 

  • asisten┼úa ┼či reprezentarea suspectului / inculpatului în faza de urm─ârire penal─â:

-         asisten┼úa la audieri, la alte activit─â┼úi de urm─ârire penal─â, conceperea unei strategii de ap─ârare în func┼úie de probele de la dosar

-         asisten┼úa în materiqa lu─ârii m─âsurilor preventive: arestarea, controlul judiciar, confiscarea

-         redactare de cereri, memorii, contesta┼úii ┼či sus┼úinerea lor

 

  • Asisten┼úa ┼či reprezentarea inculpatului, a p─âr┼úii v─ât─âmate,a p─âr┼úii civile, a p─âr┼úii responsabile civilmente în toate etapele procesului penal: la judecat─â, în c─âile de atac
  • Traduceri în materie penal─â:

-         mandate europene de arestare

-         mijloace de prob─â în procesele penale

-         documente, coresponden┼ú─â judiciar─â interna┼úional─â în materie penal─âInstantele la care au dreptul sa puna concluzii:
Toate instantele