Cabinet avocat Marius Pântea -
zzz
descriere site
Despre mine

     Intrat în Barou în anul 2008 în urma unei experien┼úe anterioare de consilier juridic, am în┼úeles s─â combin aceast─â profesie liberal─â cu profesia de traduc─âtor autorizat pentru limba englez─â.

 

     Din 2013 exercit ┼či profesia de mediator autorizat de Consiliul de mediere, astfel c─â în prezent de┼úin trei profesii liberale în acela┼či cabinet.

 

     Ca traduc─âtor autorizat de Ministerul Justi┼úiei pentru limba englez─â lucrez înc─â din anul 2002. Ideea autoriz─ârii ca traduc─âtor ┼či interpret mi-a venit atunci când lucram la universitate ca preparator la Catedra de Drept Privat a Facult─â┼úii de Drept din cadrul Funda┼úiei Universitare AISTEDA. În acea vreme îmi c─âutam pe internet ca bibliografie legisla┼úie european─â, care atunci era disponibil─â doar în limba englez─â, francez─â ┼či alte limbi, mai pu┼úin limba român─â. A┼ča c─â am tradus pentru mine, dar am decis s─â traduc ┼či pentru al┼úii.

 

     Profesia de mediator a venit ca o completare a avocaturii, mai ales c─â sunt deja în leg─âtur─â cu confra┼úii mei, avoca┼úii, care au nevoi în materie de mediere, apelând la serviciile mele ca reprezentan┼úi ai clien┼úilor lor.

 

     Exercitând toate cele trei profesii am ocazia s─â cunosc persone provenind din medii diferite, cu nevoi diferite.

 

     În timp mi-am format rela┼úii de colaborare cu notarii, cu omologii mei avoca┼úii, dar ┼či cu omologii mei, traduc─âtorii pentru alte limbi. Gra┼úie acestor rela┼úii, am reu┼čit s─â ofer o gam─â larg─â de servicii, dintre care o parte important─â sunt serviciile juridice.

 

 Instantele la care au dreptul sa puna concluzii:
Toate instantele